VISIE

  • On november 7, 2016 ·
  • By ·
VISIE

wp_20160814_14_57_19_proGroenstudio Schone

Groenstudio Schone is het ontwerpbureau en hoveniersbedrijf van Daan Schöne
(BSc Garden & Landscape Architecture, Environmental Management).

Groenstudio Schone houdt zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en beheren van tuinen en openbare/buitenruimtes.

Ecologisch

Wij maken tuinen met oog voor natuur en milieu.
En wij dragen bij aan een betere en mooiere wereld, door gebruik te maken van natuurlijke beplanting, milieuvriendelijke materialen, kringlopen te sluiten en ruimte te bieden aan mens en dier.

Stijl

Wij werken met oog voor esthetiek en details.
Kenmerkend aan onze stijl is een speelse en natuurlijke vormgeving die uw nieuwsgierigheid en zintuigen aanspreekt en u steeds weer uitnodigt om uw weelderige tuin te verkennen.

Systeemontwerpen.wp_20160503_17_49_04_pro

Niet alleen het bieden van ruimte aan de natuur, maar ook de kringloop en de systeemketens van uw tuin en huishouden wordt in acht genomen.

Veelal wordt onze leefomgeving gezien als slechts een decor voor onze menselijke bezigheden. Vaak werken we meer tegen de natuur dan met de natuur. Regenwater voeren wij zo snel mogelijk af naar het riool, tuinafval en keukenrestjes sturen we mee met de gemeentelijke vuilophaaldienst. Ondertussen besproeien we onze tuin met schoon leidingwater en kopen we kunstmest om onze planten te laten groeien.

Groenstudio Schone heeft als doel samen te werken met de natuur. Zo kan in een integraal ontwerp uw tuin- en keukenafval ter plekke gecomposteerd worden en het regenwater worden vastgehouden om uw planten te bewateren. U bespaart daarmee geld en tijd. Bovendien doet u het milieu een dienst door uw impact te verkleinen en zelfs om te zetten in een positieve invloed. En dit is slechts maar een voorbeeld. Door de creatieve en integrale benadering van Groenstudio Schone ontstaan systemen die meer zijn dan de som van hun delen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een ecologische siertuin is om van te genieten. Een tuin waarin kleuren, geuren en structuren van allerlei inheemse planten gecombineerd worden. Een tuin die behalve een lust voor het oog ook gevuld is met de geuren van bloeiende planten en de geluiden van zoemende bijen en zingende vogels.

Een ecologische eetbare tuin. Het geeft veel voldoening om zelf je eigen biologische kruiden, groenten en fruit te telen. Helemaal als dit in samenwerking gaat met de natuur en de middelen die ter plekke voorhanden zijn. Er zijn allerlei soorten eetbare tuinen denkbaar. Variërend van een kleine moestuin tot permacultuurtuin tot voedselbos. Geen groene vingers? Ik help je met advies of onderhoud.

Kringlooptuinieren. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat veel milieuproblemen dicht bij huis, in de tuin, aangepakt kunnen worden? Ecologie staat niet alleen voor natuur; eco (huishouden) logie (studie). Maar ook voor een bepaalde manier van systeemdenken.
Daarbij wordt gekeken naar het sluiten van de kringloop van bijvoorbeeld snoeiresten en water. De gebruiker van de tuin wordt zelf gezien als onderdeel van een productief ecosysteem.

Bewaren

Bewaren

Bewaren