STADSTUIN VINKHUIZEN

In het voorjaar van 2018 hebben wij deze stadstuin in Groningen ontworpen en aangelegd.

De niet al te grote tuin is door middel van spiraalsgewijs aangebrachte stapelmuren opgedeeld in verschillende praktische ruimtes, waarmee een dieptewerking ontstaan is. De verharding is geheel gemaakt van gerecycled materiaal, deels ook van restanten van de aanleg van andere tuinen in deze nieuwbouwstraat. Gekozen is voor een mozaïek van de gebroken materialen.

Een pad van stapelstenen verbindt de verschillende ruimtes in de tuin. De ruimte tussen de tegels zal begroeid worden met kruiptijm. Achterin is ook een pergola gemaakt die begroeid zal raken en zo de containers in de tuin zal verbergen.

Ook is er een geïntegreerde kruidenspiraal en zitmuur gemaakt op de zonnigste plek van de tuin.