SLINGERTUIN

In 2016 hebben wij deze tuin van 120 m2 heringericht. (Foto’s van tijdens de bouw)

De tuin was in eerste instantie bijna geheel verhard. We hebben deze steenwoestijn voor het grootste gedeelte verwijderd.

De verharding hebben we gebruikt om een slingerende stapelmuur door de tuin te maken die dient als de ruggengraat van het ontwerp. De slingermuur deelt tegelijkertijd de tuin in, in verschillende gedeeltes. Zoals een ronde moestuin met kruidenspiraal, een zitcirkel en een bloemrijk grasveld met vuurplaats. De muur is ook voor een groot gedeelte te gebruiken als zitelement.

Het straatzand hebben we gebruikt om een heuvel op te richten achter een gedeelte van de muur, in deze heuvel is een natuurlijke beplanting voor schrale zandgrond geplant. Een dergelijke beplanting kan heel weelderig bloeien en is extra interessant voor bijen en vlinders. Onder de heuvel is ook een egelhuis gemaakt.

De tuin is tevens voorzien van een wadi, dit is een droge greppel waar in tijden van regen het overtollige water wordt opgevangen en kan wegzakken in de grond. De wadi is beplant met bloeiende moerasbeplanting zoals kattenstaart, valeriaan en moerasspirea.

De foto’s zijn nog van tijdens de bouw. Aankomend seizoen plaatsen we de foto’s met het resultaat van de beplanting.