Ecotuin Houten

In 2017 hebben we in Houten deze achtertuin aangelegd. De tuin maakt onderdeel uit van een ecologische buurt in Houten, opgericht door een collectieve particuliere opdrachtgever. De tuin is ongeveer 45 m2 groot.

De tuin grenst aan een gemeenschappelijke tuin met een grote wadi en veel speelvoorzieningen. Een van de wensen was om de tuin aan de achterzijde naar de gemeenschappelijke tuin open te laten. Verder was de wens om een speeltunnel voor de kinderen in de tuin aan te leggen.

Mozaïek van gebroken gerecyclede tegels.

Voor het ontwerp is uitgegaan van een spiraalvorm. Een slingerend pad eindigt in een terras langs de gevel van het huis. De verharding is gemaakt van diverse gebroken gerecyclede tegels die met behulp van klinkers in een spiraal zijn gelegd. Aan de zijde van de gemeenschappelijke tuin worden de voegen steeds groter en verloopt het pad in stapstenen. De voegen en de ruimte tussen de stapstenen zal begroeid worden met oa kruiptijm.

Hobbithuis

De speeltunnel is gemaakt van een glasvezel buis en de heuvel is aan beide ingangen voorzien van een gevel van gestapelde gerecyclede stenen. De speeltunnel zal nog voorzien worden van een kozijn met een ronde houten deur. Aan een zijde van de speeltunnel is een zandbak voor de kinderen gemaakt.

De tuin is nog niet helemaal gereed, later dit jaar zal er nog een tuinkast met groen dak worden gebouwd en zullen de palen in de tuin voorzien worden van een pergola.