Pinksterbloem

  • On april 7, 2017 ·
  • By ·
Pinksterbloem

De pinksterbloem.

De pinksterbloem bloeit in april, mei en juni. Deze kruisbloemige vrolijkt het voorjaar op met witte tot roze getinte bloemetjes. De pinksterbloem doet het goed op natte plaatsen, met name in gras.

Wachten met het gras maaien.

De pinksterbloem bloeit goed in enigszins vochtige grasvelden in de tuin. Toch zie je deze plant steeds minder. Dat komt omdat veel mensen hun gras te vroeg in het voorjaar beginnen te maaien. Dit leuke plantje komt daardoor niet tot bloei. Wacht dus nog even tot de pinksterbloemen uitgebloeid zijn. Die paar extra centimeters gras maken niet zoveel uit. Bovendien kun je ook nog andere leuke voorjaarsbloeiers in het gras zetten; verwilderingsbollen zoals kievitsbloem, blauwe druifjes en krokussen kunnen prima gecombineerd worden met een gazon.

Oranjetipje

Oranjetipje

De pinksterbloem is een waardplant.

Het oranjetipje en het klein geaderd witje zijn vlinders die hun eitjes leggen op de pinksterbloem. Door deze bloemen te koesteren in de tuin kun je dus ook deze vlinders helpen met zich voor te planten. En kun je verwachten dat deze vlinders je tuin komen bezoeken.

Afbeeldingen afkomstig van Wikimedia Commons

Bewaren