SPEELPLEK ACHTER DE REITDIJK

2012-03-22-DO-speelplaats-ADR-layout-web

In 2011 heb ik in dienst van gemeente Groningen het ontwerp gemaakt voor een kleine speelplek aan de Eridanusstraat in Groningen. Dit als sluitstuk van het grotere project “Achter de Reitdijk”. Ook hierbij werd het plan samen met de bewoners ontwikkeld.

Omdat de speelplek tussen de huizenrij aan de Eridanusstraat kwam te liggen, besloot ik de ruimte te verdelen in drie stukken. Net zoals de huizen zijn georiënteerd kreeg de speelplek een “voortuin”, een “achtertuin” en het belangrijkste gedeelte tussen de huizen. De verdeling kwam tot stand door hagen van rode beuk, in contrast met de lichtgroene ligusterhagen in de lengterichting naast de huizen. De hagen zijn beschermd met een hekwerk tussen de rijen planten, zodat de spelende kinderen er niet doorheen kunnen rennen. Maar door de hagen zijn ook enkele grote rioolbuizen gelegd, zodat de kinderen er wel doorheen kunnen kruipen.

De speeltoestellen zijn gemaakt van de Europese duurzame houtsoort Robinia. Dit hout hoeft niet geïmpregneerd te worden met milieuonvriendelijke en giftige stoffen.

Bewaren