Achtertuin Helpman

In Helpman is deze achtertuin van 45m2 heringericht. De tuin was eerst bijna volledig verhard.

Bij de inrichting is rekening gehouden met een kind vriendelijke tuin. Zonder giftige planten en met een geïntegreerde zandbak. De tuin is zo vormgegeven dat er een coulissen werking optreedt waardoor de tuin meer diepte krijgt en spannender en ruimer oogt.

De tuin ligt op de Hondsrug en heeft een hoogte verloop naar achteren. Er zijn twee terrassen ontworpen met een hoogteverschil dat overbrugt wordt door een stapelmuur en een trapje van stapstenen waartussen kruiptijm groeit. De al aanwezige donkere kunststof tuinafscheiding is voorzien van roosters en klimplanten om deze op te vrolijken.

Getracht is om de hoeveelheid verharding zoveel mogelijk te beperken en zoveel mogelijk groen terug te laten komen. Uiteindelijk is er 10 m2 minder verharding terug gekomen dan er in eerste instantie was. Alle gebruikte verharding is gerecycled en de verharding die over was is gebruikt om stapelmuren te maken die tevens dienen als zitelementen.

  • Muurleeuwenbekje